The Troggs

Група The Troggs је основана 1964. године у граду Андовер у јужној Енглеској и првобитно су се звали The Troglodytes. Убрзо их је уочио Лери Пејџ, менаџер групе The Kinks  и потписао уговор са њима. Прву сингл плочу објавили су 1965. године, а у периоду од 1966. до 1968. године имали су серију великих хитова.
Након тога, 1969. године, бенд се распао, да би се поново окупили крајем исте године. Нису више поновили успех из друге половине шездесетих година двадесетог века, али и данас постоје.
Следећи концерт је у јуну ове године, у Енглеској. Извршили су велики утицај на светску музичку сцену и музичаре као што су Iggy Pop и Ramones и били су инспирација правцима “гаражни рок” и “панк рок”. Више о њима на званичном сајту.
Песму Wild Thing је написао музичар, композитор и текстописац  Чип Тејлор. Амерички бенд The Wild Ones је ову песму снимио и објавио 1965. године, али је песма постала популарна следеће, 1966. године у верзији групе The Troggs. Снимили су је и изводили многи (Џими Хендрикс, Принс, Брус Спрингстин…), коришћена је на телевизији (Мапет шоу) и у филмовима.  Песма за данас је верзија групе The Troggs. Њихов менаџер Лери Пејџ је у Њујорку чуо демо ове песме и хтео је да она буде Б страна другог сингла групе The Troggs. али су чланови групе хтели да то буде “ударна нумера”. И била је. Постала је песма број 1 на топ листама у Америци и песма број 2 на топ листама у Великој Британији. Занимљиво је како је песма снимљена: The Larry Page Orchestra је имао заказан термин у студију, а члановима групе The Troggs је речено да чекају у комбију испред студија и да ће за снимање имати време које преостане. Добили су 45 минута да унесу и поставе своју опрему, сниме песме и размонтирају и однесу опрему. Снимили су два велика хита Wild Thing и With A Girl Like You из два пута, за 10 минута.