Није се срушио Нови Београд, само је тако звучало- СЛЕЈЕР!

Београд- 25. јун 2013. Један од најзначајнијих треш хеви метал састава данашњице „Слејер“ одржао је у уторак вече концерт у „Комбанк арени“ пред око 4.000 „најљућих“ фанова. Жестока четворка – Том Араја, Кери Кинг, Пол Бостаф и Гери Холт – изронила је из мрака „Арене“ тачно у 20.40 часова и, без обраћања публици, „запрашила“ „World Painted Blood”, нумеру са њиховог истоименог последњег студијског албума из 2009. године.

Уследиле су “Hallowed Point”, “War Ensemble”, “Hate Worldwide”…

Да су “најбољи живи” бенд на свету, где су их сврстали значајни светски магазини “Револвер”, “Спин” и “Метал Хамер”, “Слејер” је потврдио доносећи беорадској публици експлозију чисте енергије којој нису требали никакви специјални ефекти. Није их ни било. Само сув и добар звук, чист метал, тако да су “слејерци” имали дебео разлог да буду задовољни. А опште одушевљење српских металаца настало је када се Араја први пут обратио публици и, пред нумеру “Мandatory Suicide” им поручио:

 

– Морате увек бранити своју слободу!

Брзе, “тешке” и интензивне песме са агресивном мелодијом и тексотвима који скрећу пажњу на превирања и застрањивања у друштву, политичким, социјалним и економским поремећајима, ређале су се без пауза и сувишних “говоранција”. Фанови су скакали уз “The Antichrist”, “Die By The Sword”, “Hell Awaits”…

“Слејер” је и у уторак вече у српској престоници доказао да нема намеру да “спусти” и “ублажи” свој музички израз. Брутални, искрени, усвирани и жестоки, као да су на почетку каријере, одушевили су српску публику.

За крај хеви метал спектакла који је трајао готово три сата, момци су отпрашили још две песме – “South Of Heaven” и “Angel Of Death”, и уз једноставно “Лаку ноћ” се поздравили са Београђанима, који су “напуњени” добром енергијом напустили “Арену”, очигледно не жаливши што су момци из “Слејера” тек сад, као “оцвали” металци, први пут походили Београд у 32 године дугој каријери.

 

 

Песме са београдског концерта:

World Painted Blood
Hallowed Point
War Ensemble
Hate Worldwide
At Dawn They Sleep
Bloodline
Disciple
Mandatory Suicide
Chemical Warfare
The Antichrist
Die by the Sword
Postmortem
Spirit in Black
Payback
Seasons in the Abyss
Hell Awaits
Dead Skin Mask
Raining Blood
South of Heaven
Angel of Death

Извор: Вечерње Новости