Руски возови на српским пругама

Београд, Вршац 07. март 2012.-Иако најстарија пруга на Балкану пролази кроз Вршац, готово да ниједан путник није сео у воз пуне четири године. Овуда је пролазио једино “румунац”, воз који једном дневно иде од Београда до Букурешта. Међутим, са железничке станице у Вршцу у среду је кренуо први од 12 наручених “руских” возова, који ће од сада свакодневно, са по два поласка, саобраћати за Панчево и Београд.


– За два минута крећемо – узвикнуо је отправник возова малобројним путницима, који су у пет сати ујутру са нестрпљењем чекали да уђу у најсавременији воз, који саобраћа нашим пругама.
Вршачки железничари верују да ће капацитет воза од 120 места за седење и исто толико за стајање врло брзо бити пун, те да ће њихови суграђани максимално користити све погодности које им они сада нуде.

– Ово је ренесанса и почетак новог, лагоднијег и бољег превоза железницом. Воз је потпуно аутоматизован и може да развије брзину од 120 километара на сат, али је дозвољена брзина на нашим пругама 100 километара на сат. Од Вршца до Дунав станице у Београду стиже се за сат и 45 минута, колико траје и вожња аутобусом, али су наше карте јефтиније.
Све то ће сигурно повећати број путника – каже Радован Лекић, шеф организационе јединице за путнички саобраћај у Вршцу.
Цена возне карте у једном правцу је 320 динара, док је повратна свега 512, што је дупло јефтиније од аутобуса.
То је највише обрадовало родитеље студената, који ће сада, уместо да плаћају стан у Београду, моћи свакодневно да путују возом на предавања, што је уштеда на годишњем нивоу и до 2.000 евра.
Услови вожње прилагођени су свим путницима. Постоји и сигурносни додатак за особе у инвалидским колицима, вакуумски тоалет, па чак и држачи за бицикле.

КОНТРОЛА СУПЕРВИЗОРА Осим путника, од Вршца до Београда у среду су путовали и конструктори из руске фирме “Метровагонмаш“, која је по наруџби “Железница Србије” направила овај воз. Пратили су да ли евентуално постоје неки пропусти, који би приликом производње наредних 11 композиција требало да се исправе. И машиновођа је имао своје супервизоре. Тако ће, каже, бити све док се не ухода.

Извор: „Вечерње новости“